به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، وحید احمدی، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در حاشیه دومین نشست هم اندیشی در خصوص راهکارهای ترویج دستاوردهای دانشگاهها و مراکز علمی به جامعه افزود: با گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی فراز و نشیبها و توسعههای زیادی در دانشگاهها داریم.
وی گفت: هم اکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی در کشور مشغول فعالیت است و همچنین تعدادی مراکز پژوهشی داریم و به لحاظ تولید علم در منطقه جایگاه بسیار خوبی داریم.
احمدی افزود: توانمندیهای دانشگاه و مراکز پژوهشی در لایههای مختلف جامعه، مردم و تصمیم گیران پذیرفته شده است، اما جامعه باید بپذیرد که بسیاری از مسائل را میتوان در قالب مراکز دانشگاهی حل و راه حل ارائه کرد.
وی گفت: در این خصوص وزارت علوم مأموریتی را به این مرکز محول کرده است که با حضور صاحب نظران، مدیران و اصحاب رسانه الگویی را در این باره ارائه دهیم.
احمدی با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه و جامعه افزود: نسل جدید دانشگاهها پس از موضوع فناوری، پرداختن به موضوع دانشگاههای جامعه محور است و به صورت نمادین بسیاری از دانشگاههای جهان برای اثرگذاری دیوارهایشان را برداشته اند و حصاری برای خودشان در تعامل با مردم نمیبینند.
وی گفت: باید همه لایههای مختلف اجتماعی احساس کنند که دانشگاهها برای مسائل اجتماعی میتوانند راه حل ارائه کنند و با آن ارتباط برقرار کنند.
احمدی افزود: برای تدوین الگویی در خصوص ارتباط با جامعه نسخههای اولیه طراحی شده است و در این باره مطالعه کشورهای مختلف، ارزیابی توانمندیهای خودمان و تجربیات بین المللی مورد توجه است.
وی گفت: یکی از راه حلها این است که پایان نامههای دانش آموختگان دانشگاهی خلاصهای ساده داشته باشد که چه مشکلی را میتواند حل کند.
دومین نشست هم اندیشی در خصوص راهکارهای ترویج دستاوردهای دانشگاهها و مراکز علمی به جامعه با حضور شماری از کارشناسان و صاحب نظران در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد.
درج دیدگاه