Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

انجام مطالعات شبکه ژئودتیک و شبکه ژئودینامیک برای تهیه داده های پایه طراحی واحد های دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر

شما اینجا هستید

نام دانشگاه/ مرکز:
صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
دانشکده/ گروه:
مهندسی نقشه برداری / ژئودزی
سطح اجرا:
ملی
نام سازمان متقاضی:
سازمان انرژی اتمی ایران- شرکت های مادر تخصصی تولید و توسعه نیروگاه های اتمی و مهندسین مشاور افق هسته ای
نام مجری و همکاران:
مسعود مشهدی حسینعلی
ضرورت، هدف و مهمترین دستاوردها:
در نخستین گام، این پروژه زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز برای پایش حرکات به روز یا حال حاضر پوسته زمین و تحلیل آن ها را در محدوده شعاع ۳۰ کیلومتری از ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر ایجاد نموده است. نتایج چنین تحلیلی بخشی از اطلاعات پایه مورد نیاز برای طراحی ایمن واحد های جدید نیروگاه اتمی بوشهر محسوب می شود. توسعه شبکه های ژئودینامیک مسطحاتی و ارتفاعی در این پروژه نخستین تجربه کشور در حوزه مطالعات ژئودینامیک بر پایه استاندارد های بالای مورد توجه در آژانس بین المللی انرژی اتمی و صنعت هسته ای کشور محسوب می شود. نتایج این پروژه نه تنها به طراحی ایمن تر این تاسیسات اتمی می انجامد، بلکه ایمنی بالاتری را در بازه بهره بردار از این تاسیسات ضمانت می کند. در این ارتباط از نتایج این پروژه به عنوان تنها اطلاعات موجود از تغییر شکل به روز یا حال حاضر پوسته زمین در محدوده این نیروگاه به منظور تعیین بزرگای شتابی از حرکت پوسته زمین که به ازای آن نیروگاه به طور خودکار خاموش می شود، استفاده می گردد. تعیین بهینه بزرگای این شتاب نه تنها بر هزینه نهایی ساخت نیروگاه تاثیر گذار است، بلکه یکی از شاخص های مهم در بهره وری یک نیروگاه اتمی محسوب می شود. با در نظر داشتن برنامه توسعه کشور در زمینه تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای، همچنین با توجه به اینکه مطالعات ژئودینامیک نیروگاه اتمی بوشهر نخستین تجربه کشور در حوزه کاربردهای مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک (نقشه برداری) در صنعت هسته ای کشور محسوب می شود؛ ورود دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به این سطح از همکاری دانش بنیان با سازمان انرژی اتمی را می توان گام بلندی در توسعه کارآفرینی در این شاخه مهندسی دانست. این پروژه یکی از نیازهای صنعت هسته ای کشور را در حوزه خدمات مهندسی در لبه علم فعالیت تامین کرده است.
فاز فصلی:
- ارائه خدمات پشتیبانی به سازمان انرژی اتمی کشور در خصوص بهره برداری و آنالیز اطلاعات حاصل از اندازه گیری های این شبکه در طول مدت ساخت و بهره برداری از واحد های جدید نیروگاه اتمی بوشهر. - تبیین اهمیت و ضرورت انجام مطالعات ژئودینامیک در زمینه انتخاب ساختگاه مخازن دفن و نگهداری از پسماند های هسته ای در کشور. - توسعه و تبدیل این سامانه به سامانه ای خودکار جهت اندازه گیری و ثبت تغییر شکل ها یا جابجایی های لحظه ای پوسته زمین در محدوده ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر. از چنین سامانه ای می توان در کلیه سایت های هسته ای استفاده کرد.
درآمد قراردادها/ درآمد صنعتی:
بیش از ۱/۲ میلیارد تومان
جوایز ملی و بین المللی:
جوایز ملی و بین‌المللی: این پروژه از طرف وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری به عنوان طرح پژوهشی برگزیده دانشگاهی در سال ۱۳۹۷ انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفته است. همکاری‌های ملی و بین‌المللی: این پروژه در قالب یک همکاری بین المللی با شرکت سازنده نیروگاه¬های اتمی کشور روسیه " ATOMSTROYEXPORT" انجام شده است.
شرح مختصر طرح (در ۱۰ سطر):
حرکات پوسته زمین یکی از منابع تحمیل بار غیر لرزه ای بر سازه های نیروگاه های اتمی است. در این ارتباط، طاقدیس بوشهر و قرار داشتن این نیروگاه در محدوده مرز برخورد صفحات تکتونیکی اروپا-آسیا و صفحه عربی محاسبه و تحلیل چنین باری را ضروری می نماید. نرخ کوچک حرکات پوسته زمین ایجاب می کند تا اندازه گیری این حرکات با بالاترین دقت ممکن و در نتیجه با مدرن ترین تجهیزات و دقیق ترین روش های محاسبات صورت پذیرد. هدف از این پروژه توسعه سامانه ای برای اندازه گیری و پایش حرکات مسطحاتی و ارتفاعی پوسته زمین در شعاع ۳۰ کیلومتری از ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر است. نتایج حاصل از این پروژه به عنوان بخشی از داده های طراحی مستقیما بر پارامترهای طراحی واحد های جدید این نیروگاه تاثیر می گذارد. علاوه بر این، این نتایج بخشی از اطلاعات پایه مورد نیاز در آنالیز خطر پذیری زلزله، که انجام آن بر اساس استانداردهای آژانس بین المللی انرژی اتمی الزامی است را تامین می نماید.

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک