Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

بررسی سیمان و مصلاح مناسب جهت استفاده در مخازن و استخرهای آب های گرم معدنی (مطالعه موردی آبگرم قوتورسوئی)

شما اینجا هستید

نام دانشگاه/ مرکز:
دانشگاه پیام نور – مرکز اردبیل
دانشکده/ گروه:
فنی مهندسی
سطح اجرا:
ملی
نام سازمان متقاضی:
اداره آب منطقه ای استان اردبیل
نام مجری و همکاران:
امین لطفی اقلیم، مهزاد اسمعیلی فلک، مرتضی وطن پرست، سعید رحیمی، میثم ودیعتی، یوسف زندی.
شرح مختصر طرح (در ۱۰ سطر):
آبگرم معدنی قوتورسوئی با توجه به خواص درمانی غیرقابل انکارش، بهشت آب های گرم معدنی ایران لقب گرفته است و مسافران بسیاری را همه ساله به سمت خود می کشد. اما بر خلاف سایر آب های گرم معدنی که طرفداران کمی نیز نسبت به این آبگرم دارند، هنوز تجهیز و مدرنیزه نشده است. چراکه متولیان امر با توجه به سه مرحله، بهسازی و بازسازی انجام شده در این آب گرم، هنوز به مطلوب و جامعه آرمانی خود دست یافته اند. منظور از جامعه آرمانی احداث استخر آبگرمی مدرن و بدون نیاز به هزینه های گزاف بهسازی و ترمیم در یک مدت زمان قابل قبول می باشد. بدان معنا، توجیه اقتصادی داشته باشد که در حداقل زمان لازم برای بازگشت سرمایه، متحمل هزینه¬های تعمیر و بازسازی نخواهند شد. از طرفی بایستی هزینه نگهداری نیز معقول و منطقی باشد. با توجه به ویژگی های منحصربفرد آبگرم قوتورسویی از جمله خاصیت اسیدی بالا، PH=2.7، وجودگوگرد زیاد در آب قوتورسویی موجب می شود که در ردیف آب های معدنی سولفاته کلسیک سدیک و گوگرد خیلی گرم قرار گیرد که آثار اسید سولفوریک آزاد را دارد. لازم به ذکر است دمای این آبگرم ۴۲ºC و خوردگی در این آبگرم ناشی از خود آب و بخار متصاعد شده از آن گزارش شده است. با این تفاسیر، مشکلات و معایب وضع کنونی به شرح ذیل ارائه می گردد: • تحمیل هزینه های اضافی از بابت تعمیر، بهسازی و بازسازی؛ • ضرر مالی از بابت تعطیلی در مدت دوره های بازسازی؛ • ضرر مالی از بابت نارضایتی مشتریانی که در مدت تعطیلی و بی برنامگی مراجعه می کنند و در نهایت از دست دادن این مشتریان؛ • ضرر مالی به دلیل کاهش مشتریان از دیدگاه عدم توسعه و مدرنیزه کردن و سطح پایین بهداشت در سیستم سنتی؛ طی مذاکره انجام شده با مسئولین مربوطه و تمایل آن ها به تجهیز و مدرنیزه نمودن در قالب مجتمع آبگرم قوتور سویی، عزم جدی بر آن است که اثرات مخرب این ابگرم اسیدی در بلندمدت بر بتن و انواع مصالح مورد استفاده بررسی گردد و در نهایت راه کارهای اجرایی (نه صرفا پیشنهادات متعارف!) ارائه گردد. لازم به ذکر است، مطالعات انجام یافته بر روی این آبگرم معدنی، به سایر آبگرم ها با خواص و ترکیبات مشابه قابل تعمیم خواهد بود. با این تفاسیر به منظور افزایش طول عمر سازه های بتنی و مصالح مورد استفاده در آبگرم معدنی قوتورسویی، به حداقل رساندن هزینه های تعمیر و نگهداری و نیز به حداقل رساندن تعطیلی های ناشی از تعمیر، به وضوح ضرورت انجام این پژوهش را آشکار می سازد. در این پژوهش بجای تغییر ترکیبات تشکیل دهنده سیمان مورد استفاده، اولویت و تاکید بر استفاده از افزودنی های ابداعی و بدیع می باشد. آبگرم قوتورسوئی یک آب بسیار منحصربفرد است که ترکیبات شیمیایی و شرایط محیطی ویژه ای ایجاد می کند که به نظر می رسد نمی توان به نتایج هیچ یک از مطالعات صورت گرفته با اطمینان استناد کرده و از راهکارهای پیشنهادی آن ها استفاده نمود. زیرا غیرمنطقی است که یک کارخانه سیمان به درخواست یک کارفرما و برای کارهای محدود، سیمان ویژه ای تولید نماید. روش این تحقیق به صورت عملی می باشد، تحقیق عملی پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیق های بنیادی و با هدف رفع مسائل و مشکلات جوامع انسانی انجام می شود. پیش از نگارش این پروپوزال، طی جلسه ای با مسئولین مربوطه، نگرانی ها و موارد درخواستی شان و نیز امکاناتی که برای انجام آزمایش های درجا می توانند در اختیار گروه پژوهشی قرار دهند، بحث و بررسی گردید و متدولوژی انجام پروژه بر این اساس به شرح ذیل نگارش گردیده است. ۱. بازدید اولیه به همراه متخصصین سازه، مواد، هیدروژئولوژی و شیمی از محل آبگرم و کسب اطلاعات تکمیلی طی جلساتی با متولیان شرکت آب منطقه ای؛ ۲. تهیه کلیه گزارشات پیشین تعمیر و نگهداری؛ ۳. ساخت و تجهیز اتاقک عمل آوری و آزمون نمونه ها در محل استخر آبگرم قوتورسویی؛ ۴. نمونه برداری از آب و بخار متصاعد شده جهت انتقال به آزمایشگاه در شرایط استاندارد؛ ۵. انجام آنالیزهای شیمیایی دقیق بر روی آبگرم و بخار؛ ۶. بررسی تاثیراقلیم منطقه و تغییرات فصلی بر آبگرم و بخار متصاعد شده از آن؛ ۷. انجام آزمایشات شیمی (از جمله میزان نفوذ یون کلرید، پتانسیل خوردگی و ...)؛ ۸. ساخت نمونه های پایلوت در آزمایشگاه و فیلد؛ ۹. انجام آزمایشات بر روی نمونه های پایلوت؛ ۱۰. درصورت جواب نگرفتن از طرح پایلوت اولیه، ساخت نمونه های جدید و عمل آوری و آزمایش بر روی آن ها (در صورت ضرورت یافتن این مرحله، درخواست تمدید قرارداد بدون تغییر مبلغ قرارداد، محتمل است)؛ ۱۱. بررسی قابلیت تکرارپذیری نتایج حاصل؛ ۱۲. ارائه گزارش نهایی از کلیه آزمایشات و نمونه برداری ها؛ ۱۳. ارائه پیشنهاد اجرایی، به طور مستقیم به شرکت مشاور جهت انتقال به فاز اجرایی.

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک