Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

بررسی فنی اقتصادی و طرح و پیاده سازی جداسازی لرزه ای یکی از ترانسفورماتورهای قدرت در پست های انتقال و فوق توزیع برق غرب

شما اینجا هستید

نام دانشگاه/ مرکز:
دانشگاه رازی
دانشکده/ گروه:
دانشکده فنی مهندسی/ گروه مهندسی عمران
سطح اجرا:
استانی
نام سازمان متقاضی:
شرکت برق منطقه ای غرب
نام مجری و همکاران:
حمید توپچی نژاد، استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه رازی، مجری طرح
احسان قربی، دانشجوی دکتری سازه، همکار طرح
محیا صیفوری، دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، همکار طرح
ضرورت، هدف و مهمترین دستاوردها:
تولید نیمه صنعتی جداگرها توسط شرکت لرزه بدل کار (دانش بنیان سابق) انجام و نمونه های تولیدی جهت انجام آزمایشات فنی مربوطه به دانشگاه McMaster کانادا ارسال شدند. حاصل این همکاری بین المللی انتشار مقاله زیر است. Toopchi-Nezhad, H., Ghotb, M. R., Al-Anany, Y. M., & Tait, M. J. (2019)‎. Partially bonded fiber reinforced elastomeric bearings: Feasibility, effectiveness, aging effects, and low temperature response. Engineering Structures, 179, 120-128. جداگرهای الاستومری مسلح به الیاف دارای تغییر شکل شبه غلتان، نسل جدید جداگرهای لرزه ای هستند که از راندمان کاری بهتر (توجیه فنی) و درعین حال قیمت تمام شده کمتر (توجیه اقتصادی) نسبت به انواع متعارف جداگرهای الاستومری برخوردار می باشند. این فنآوری می تواند در جداسازی لرزه ای بسیاری از سازه ها در مناطق لرزه خیز مورد استفاده قرار گیرد. سازه های جداسازی شده با این فنآوری بلافاصله پس از یک زلزله شدید قابلیت بهره برداری خود را حفظ خواهند نمود. شرکت لرزه بدل کار (شرکت تاسیس شده توسط عضو هیات علمی دانشگاه رازی و در حال حاضر به عنوان یک واحد فنآوری مستقر در پارک علم و فنآوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه) دارای فنآوری ساخت جداگرهای مذکور می باشد. با توجه به استاندارد ۲۸۰۰ ایران، بسیاری از نقاط کشور دارای خطر نسبی زلزله زیاد و بسیار زیاد می باشند. حوادث تالم بار پس از وقوع زلزله های بزرگی همچون منجیل و رودبار، بم، ازگله-سرپل ذهاب نشانگر آنست که بسیاری از ساختمانها و ابنیه فنی موجود در کشور متاسفانه فاقد مقاومت و شکل پذیری لازم در قبال زلزله می باشند. قدر مسلم ارائه یک فنآوری مطمئن و در عین حال دارای توجیه اقتصادی در ساخت سازه های مقاوم در برابر زلزله می تواند با استقبال گسترده ای از سوی کارفرمایان مختلف مواجه گردد.
فاز فصلی:
پروژه دارای حدود ۲۰% پیشرفت فیزیکی است
درآمد قراردادها/ درآمد صنعتی:
رقم قرارداد طرح پژوهشی ۲،۳۹۵،۰۰۰،۰۰۰ ریال است
جوایز ملی و بین المللی:
مدال Casimir Gzowski در سال ۲۰۰۹ از سوی انجمن مهندسین عمران کانادا به مجری طرح و همکاران وقت وی بابت تحقیق بر روی جداگرهای الاستومری مسلح به الیاف تعلق گرفته است. مدال مذکور همه ساله به برترین پژوهش انجام شده در حوزه مهندسی سازه در کشور کانادا اهدا میگردد.
شرح مختصر طرح (در ۱۰ سطر):
ترانسفورماتورها یکی از تجهیزات حساس و گران قیمت در پست های انتقال نیرو به حساب می آیند. تجربه زلزله های گذشته نشان میدهد بدلیل جرم بسیار قابل توجه ترانسفورماتور، شتاب موثر وارده بر آن در یک زلزله متوسط تا شدید می تواند موجب بروز آسیب های جدی به تجهیزات مذکور گردد. یکی از اجزای آسیب پذیر ترانسفورماتور بوشینگ های آن می باشند. بوشینگ ها دارای رفتار شکننده ای بوده و در هنگام زلزله شدیدا آسیب پذیر هستند. تعویض بوشینگ های آسیب دیده مستلزم قطع جریان برق ورودی به ترانسفورماتور و درواقع قطع برق منطقه تحت پوشش پست می باشد. تعویض بوشینگ ها وقت گیر بوده و دست کم به چند ساعت زمان نیاز دارد که این امر امداد رسانی در ساعات اولیه پس از بحران (ساعات طلایی) را دچار اختلال نموده و میتواند منجر به خسارات جبران ناپذیر گردد. هدف از این پروژه جداسازی لرزه اییک ترانسفورماتور زمینی با استفاده از جداگرهای الیافی است. هدف آن است تا امکان بهره برداری بی وقفه از ترانسفورماتور هنگام و پس از یک زلزله شدید میسر گردد. در فنآوری جداسازی از جداگرهای لرزه ای که در زیر سازه مورد نظر قرار میگیرند استفاده میشود. جداگرها دارای سختی قائم قابل توجهی بوده تا بتوانند با تغییرشکل های کوچک وزن سازه را به خوبی تحمل نمایند. بر خلاف سختی قائم، سختی جانبی در جداگرهای لرزه ای مقادیر اندکی دارد تا با انعطاف پذیری مناسب خود امکان ایزوله کردن سازه از حرکت های زمین در هنگام یک زلزله شدید را داشته باشد. در سازه جداسازی شده، بدلیل فاصله گرفتن فرکانس غالب ارتعاش از محتوی فرکانسی حرکات زمین، ارتعاشات سازه به اندازه کافی از وضعیت تشدید دور میگردد. بنابراین، شتابهای وارده بر سازه کاهش بسیار قابل توجهی خواهند یافت. با استفاده از این فنآوری انتظار میرود تا ترانسفورماتورها بتوانند قابلیت بهره برداری بی وقفه خود را پس از زلزله حفظ نمایند.

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک