Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

ساخت یک موتور آهنربای دائم تخت دوطرفه

شما اینجا هستید

نام دانشگاه/ مرکز:
دانشگاه کوثر بجنورد
دانشکده/ گروه:
کامپیوتر
سطح اجرا:
استانی
نام سازمان متقاضی:
آموزشکده فنی پسران اردکان (شهید بهشتی)
نام مجری و همکاران:
مجری: دکتر محمدرضا بقائی پور، عضو هیأت علمی دانشگاه کوثر بجنورد
همکار: دکتر علی بهنیافر، عضو هیأت علمی دانشگاه گنبد کاووس
ضرورت، هدف و مهمترین دستاوردها:
با توجه به مزایای موتور آهنربای دائم نوع تخت (شار محوری) دو طرفه، در این طرح یک نمونه موتور با این ساختار و استاتور بدون شیار طراحی و ساخته شده است. فرآیند ساخت، شامل ساخت هسته استاتور، انجام سیم‌پیچی استاتور، ساخت دیسک‌های روتور و نصب آهنرباهای دائم بر روی آنها، ساخت پوسته و نهایتا مونتاژ موتور آهنربای دائم می‌باشد. موتور ساخته شده با استفاده از درایو راه اندازی و تست شده و صحت عملکرد آن مورد بررسی و تأیید قرار گرفته است. موتور سنکرون آهنربای دائم ساخته شده می تواند در کاربردهای مختلفی که موتور سنکرون مورد نیاز است (به عنوان مثال، شرایط نیاز به سرعت ثابت مستقل از گشتاور بار)، از جمله آسانسورها، خودروهای الکتریکی، موتورهای پیشران وسایل نقلیه الکتریکی و ... مورد استفاده قرار گیرد.
درآمد قراردادها/ درآمد صنعتی:
۲۵۰۰۰۰۰۰ ریال
شرح مختصر طرح (در ۱۰ سطر):
موتورهای سنکرون آهنربای دائم، نوع خاصی از موتورهای الکتریکی AC هستند که به دلیل ویژگی های منحصر به فردشان اخیرا مورد توجه روز افزون قرار گرفته اند. از جمله این ویژگی ها می توان به سرعت ثابت مستقل از بار، چگالی توان بالا، بازده بسیار بالا و عدم نیاز به تغذیه اضافی برای تحریک روتور اشاره نمود. موتورهای آهنربای دائم از نقطه نظر ساختار کلی به دو دسته استوانه ای و تخت تقسیم می شوند. ساختارهای تخت نوعا چگالی توان و بازده بالاتری (وزن و حجم کمتری) نسبت به ساختارهای استوانه ای دارند. این بدان دلیل است که در این ساختارها امکان کوتاه نمودن پیشانی های کلاف، کاهش حجم هسته و تعبیه دو روتور به سادگی فراهم گردیده است. بر این اساس، موتورهای نوع تخت می توانند به صورت یک طرفه یا دو طرفه ساخته شوند. در ساختار دو طرفه، روتور از دو دیسک در طرفین استاتور تشکیل شده که توسط شفت به هم متصل می شوند. هر دیسک روتور نیز از یک صفحه دایره ای فولادی میان تهی ساخته شده که آهنرباهای دائم بر روی سطحی از آن که رو به استاتور قرار دارد نصب شده اند. با توجه به مزایای موتور آهنربای دائم نوع تخت (شار محوری) دو طرفه، در این طرح یک نمونه موتور با این ساختار و استاتور بدون شیار طراحی و ساخته شده است. موتور ساخته شده با استفاده از درایو راه اندازی و تست شده و صحت عملکرد آن مورد بررسی و تأیید قرار گرفته است.

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک