Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

شناسایی و امکان سنجی کشت گونه های گیاهی متحمل به تنشهای زنده و غیر زنده در فضای سبز شهری تهران

شما اینجا هستید

نام دانشگاه/ مرکز:
دانشگاه پیام نور
دانشکده/ گروه:
کشاورزی
سطح اجرا:
منطقه‌ای
نام سازمان متقاضی:
شهرداری منطقه شش تهران ناحیه یک
نام مجری و همکاران:
مجری : محبوبه ابراهیمی
همکار: خانم مهسا رفعتی
ضرورت، هدف و مهمترین دستاوردها:
برای فارغ التحصیلان رشته کشاورزی امکان اشتغال در این بخش وجود دارد بررسی سایر گونه های گیاهی با نیاز آبی کمتر در فضای سبز شهری ضمن ایجاد زیبایی های بصری و زیست محیطی به تولید اکسیژن و کاهش آلودگی شهرهای بزرگ کمک می کند.
فاز فصلی:
پاییز و زمستان ۱۳۹۵
درآمد قراردادها/ درآمد صنعتی:
۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال مبلغ کل طرح
شرح مختصر طرح (در ۱۰ سطر):
گياهان و فضاي سبز در روند زندگي انسان‌ها به‌خصوص هنگام فراغت از کار و تکاپو به‌دنبال مأمني جهت التيام اعصاب و روان انسان، نقش مؤثري دارند و اين نقش در بقاي حيات در کره خاکي با اهميت‌تر مي‌گردد.. شناخت و استفاده گونه‌های گیاهی بومی در طراحی فضای سبز، با توجه به کمبود آب و کیفیت نامساعد خاک در اکثر نقاط کشور، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. ضرورت ايجاد و حفظ پوشش سبز گياهان يکي از بديهيات زندگي است و مثلث بقا و دوام انسان که شامل آب، هوا و غذا است بدون وجود گياه هيچ گاه تکميل نمي گردد‌، زيرا هم تأمين اکسيژن و هم غذاسازي فقط با وجود گياه امکان پذير خواهد بود. با توجه به ضرورت در حيات انساني و از آنجا که انسان موجودي است تنوع طلب، لذا در فضاي سبز شهري علاوه بر ضرورت اهميت و بهاء دادن به درختکاري، ايجاد تنوع هم از ديگر فاکتورهاي مهم به‌نظر مي‌رسد. گروهی از گیاهان دارویی مانند رزماری، اسطوخودوس، بومادران، سانتولینا، گل محمدی، انواع ختمی، اکالیپتوس، سپستان، کارم رنگی، مورد، خرزهره، همیشه بهار، برگ بو، اقاقیا، کرچک قرمز، مغربی، کم و بیش در فضای سبز کشور کشت می‌شوند ولی گروه دیگری مانند کورک، سرخارگل، خارشتر، گل گاو زبان، گاو زبان بوراگو، بابونه، بومادران استاندارد، زوفا، سداب، بیدمشک، عناب و سماق، قابلیت واردشدن در فضای سبز را دارند اما تابه‌حال مورد توجه جدی قرار نگرفته‌اند. استفاده از روش‌ها نوين از قبيل هایدروسیدینگ در احداث چمن، فضای سبز عمودی، ديوارهاي سبز، بام سبز، گياهان معطر و گياهان دارويي منجر به ایجاد آرامش روحی و روانی، تأثیرات مثبت در سلامت جسمی و بدنی افراد، ارتقای کارایی و کارایی عملکردی افراد، حل چالش‌ها و تنگناهای افراد، تأثیر بر رفتار انسان‌ها و پویایی ذهنی و رفتاری آن‌ها و ماندن افراد در وضعیت‌های فیزیکی و روحی مناسب از طریق حضور مستمر در فضاهای سبز خواهد شد. روش‌ها نوين در طراحي فضاي سبز باعث افزايش بهره‌وري اقتصادی، بهبود شرايط زيست‌محيطي گیاهان و نگه‌داری، بهبود کیفیت آموزش، تولید اکسیژن و جذب دی‌اکسید کربن، جذب ذرات آلاینده هوا، تلطیف هوا، جلوگیری از آلودگی‌های صوتی و کنترل صدا، کنترل تابش و انعکاس نورهای مزاحم، زیبایی‌ آفرینی، کنترل باد، تأثیر روانی، ذخیره انرژی، کاهش دما و افزایش رطوبت نسبی کنترل شرایط اقلیمی خواهد شد.

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک