Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

ترويج علم: روش ها، شاخص ها و نمونه های موردی

شما اینجا هستید

پدیدآورنده(ها):
اکرم قدیمی
ناشر:
مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
سال انتشار:
شابک:
۹۷۸-۹۶۴-۸۰۴۱-۸۴-۲
تعداد صفحات:
۳۴۶صفحه
قیمت:
۴۲۰۰۰تومان

از مهم­ترین اهداف ترویج علم، بسط مفاهیم علمی در سطح جامعه و آسان­ سازی آن برای درک همگان است. تاريخ علم و فراز و نشيب‌هاي آن جايگاه مهمي را در قلمرو ترويج علم اشغال مي‌كند. ترويج و همگاني كردن علم نقش مهمی در زندگي اجتماعي و اقتصادي جامعه دارد.

ترويج علم به عنوان مقوله‌اي فرارشته‌اي با هدف افزايش آگاهي عموم جامعه به علم مطرح می­ شود و آسان­ترین راهي است كه امكان دسترسي و درک عامه مردم به نتايج علمي را ميسر مي‌سازد و در ضمن درك و فهم ما را نسبت به واقعيت‌هاي موجود بالا مي‌برد. هدف ترويج علم، در اولين مرحله، برانگيختن توجه انسان به علم و نيز عرضه مهم‌ترين نتايج علمي به صورتي كاملاً ساده و در عين حال واقعي به انسان است. ترویج علم در صورت استمرار مي‌تواند تفكر علمي و خردگرايي را در جامعه رواج دهد و راه را براي پيشبرد علوم و نهادينه شدن آن و در نهايت ترقي و رفاه جامعه هموار سازد.

ترويج علم از يك سو به علاقه و نفع عمومي در علم و فناوری و از سوي ديگر به عمق بخشيدن به درك عموم از علم و فناوری توجه دارد، يعني به تعامل سه حوزه جامعه، علم- فناوری و دولت مي‌پردازد. ترويج علم به عنوان فعاليتي اجرايي، بايد از ويژگي‌هايي برخوردار شود كه با وارد كردن علم به زندگي روزمره افراد جامعه، زمينه تعامل مردم با علم را فراهم کند.

مفهوم ترویج علم چند سالی است که در جامعه ایرانی مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. امروزه، ضرورت بحث درباره این موضوع بیش از هر زمان دیگری در جامعه احساس می­شود.

برای تکمیل دستیابی به هدف ترویج علم در جوامع مختلف فارغ از مؤلفه ­های قومی، فرهنگی، زبانی، جامعه ­شناختی، سیاسی و غیره برای ترویج علم باید چیستی، ابزارها، روش­ ها، اهداف، کنشگران و تجربیات بین­ المللی مورد بررسی قرار گیرد. با وجود مؤلفه­ های مشترک برای دستیابی به نتایج کمی و ملموس از پیشرفت ترویج علم احتیاج به شاخص ­هایی است که این شاخص ­ها بنا به فرهنگ و جغرافیای گوناگون ممکن است متفاوت باشند. بنابراین در این کتاب با لحاظ کردن ویژگی­های مشترک ترویج علم در جوامع مختلف، در کنار نکات افتراق ترویج علم در دیگر جوامع نیز مد نظر قرار گرفته است.

بنابراین، به منظور بهره­ گیری از تجربیات جوامع و کشورهای دیگر در حوزه ترویج علم روند ترویج علم درکشورهای امريكا، انگلستان، آلمان، چين و هند بررسی شد. روش ­ها و شاخص ­های ترویج علم نیز از موارد مورد بحث در این کتاب­ اند. در مجموع، این کتاب در هفت فصل به ترویج علم، روش­ها، شاخص­ها و نمونه­ های موردی می ­پردازد.

علاقه مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت این کتاب می‌توانند با مرکز نشر چاپار شماره تلفن ۸۸۸۹۹۶۸۰ تماس حاصل نمایند.

تصویر جلد:

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک